Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Παρίσι – Ρώμη: Κοινές απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης

«Το Παρίσι και η Ρώμη, έχουν μια περίφημη ταύτιση απόψεων για το μέλλον της Ευρώπης και την επίλυση της κρίσης εμπιστοσύνης εντός των ορίων της ευρωζώνης», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Παράλληλα, ο γάλλος πρόεδρος ανήγγειλε ότι μαζί με τη γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, θα συναντηθούν ξανά στις 20 Ιανουαρίου με τον ιταλό πρωθυπουργό, στη Ρώμη.

Ο κ. Σαρκοζί εξήρε δημόσια την ικανότητα, το θάρρος, την ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων από τον ιταλό πρωθυπουργό «τον οποίο, άλλωστε, περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους πολλοί ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες».

«Πιστεύουμε και στο ευρώ, πιστεύουμε στην ενωμένη Ευρώπη. Ολοι, λοιπόν, οι εταίροι ας πάρουμε τις επιβαλλόμενες αποφάσεις», υπογράμμισε ακόμα ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο κ. Μόντι εστίασε στην «πειθαρχία στο δημοσιονομικό τομέα, σε όλα τα επίπεδα του κράτους» και σημείωσε ότι η συνάντηση με τους κυρίους Μέρκελ και Σαρκοζί στη Ρώμη θα αποβεί «σπουδαία» ενόψει του Eurogroup της 23ης του Ιανουαρίου, όπως και του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, που συγκαλείται την 30η του ιδίου μηνός.

Ο Νικολά Σαρκοζί αναφέρθηκε και στον φόρο επί των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών και εξήγησε ότι «το Παρίσι θα προχωρήσει, έστω και αν άλλοι εταίροι δεν θα ακολουθήσουν» τη γαλλική πρωτοβουλία.

Ο κ. Μόντι διαπίστωσε «παραπλήσιες ιταλικές θέσεις», σχετικά με τον συγκεκριμένο φόρο, κρίνοντας ότι είναι αναγκαίο «οι ευρωπαϊκές χώρες να μην υιοθετούν μεμονωμένες προσεγγίσεις.

Πηγή: skai.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου